Wiemy, że nie wypada pytać, ale podaj nam swoją datę urodzenia.

Chcesz otrzymać prezent na urodziny? Podziel się emailem.

Czy masz 18 lat?

Menu
Podsumowanie Festiwalu Czekolady – Browar Jastrzębie

Podsumowanie Festiwalu Czekolady – Browar Jastrzębie

10 marca 2020

Miniony weekend postanowiliśmy spędzić na Festiwalu Czekolady – Szyb Wilsona.

Stoiska były dosłownie przepełnione czekoladą. Fontanny, piękne kostki i rzeźby. Raj! Impreza okazała się dla nas strzałem w dziesiątkę! 


Na tą okazję przygotowaliśmy dla uczestników festiwalu Pastry Stout’a z specjalną etykieta. 

A propo, kto miał okazję już spróbować?
Wracając do festiwalu, odbiór ciasteczkowego trunku przewyższył nasze oczekiwania. Ciemny, słodki smak urzekł prawie wszystkich smakoszy. Reakcje były przeróżne – zaskoczenie, fascynacja, a nawet przesłodzenie, w końcu mamy różne podejścia do smaków.

Jednym z ciekawszych momentów jakie zapamiętałem było podejście do naszego stoiska pewnego małżeństwa. Na wstępie zaznaczyli, że nie lubią słodkiego piwa… po czym wyszli z butelką Pastry Stouta oraz Miodowego Klasycznego. 

Oprócz Pastry Stout’a, na kranach można było spróbować Milk APA, Miodowe Klasyczne, Fruit Milk APA Mango/Ananas zamiennie z Marakuja/Ananas.

Jednak sama płynna moc nam nie wystarczyła. Poszliśmy o krok dalej. Zaangażowaliśmy jednego z naszych akcjonariuszy do działania. Michał przez cały festiwal przygotowywał pyszne desery piwne, które przyciągały ciekawskich smaku piwa w deserach. Na stole pojawiały się piwne wariacje w postaci:

  • galaretki na bazie Fruit Milk APA (zarówno Marakuja jak i Mango)
  • galaretki na bazie Hoppy Lagera
  • mus czekoladowy na bazie Portera
  • gofry na bazie Lagera Żytniego
  • babeczki czekoladowo-porterowe
  • oraz biramitsu na bazie Portera i Fruit Milk APA Marakuja Ananas

Chcieliśmy przybliżyć uczestnikom tematykę piwa i jego smakowitych wariacji. Zaangażowaliśmy do współpracy Piwne Podróże – blogera Tomasza, który wraz z Nataszą łączyli smak czekolady z piwem (foodpairing) opowiadając co z tego może wyniknąć. Wynik połączenia piwa i czekolady – na jakby mogło być inaczej, słodki! 

Podsumowując festiwal – jesteśmy bardzo zadowoleni z odbioru naszego Browaru Jastrzębie. Cieszymy się, że dzięki tej akcji mogliśmy zaprezentować nowe smaki, nie tylko te czekoladowe. Spotkaliśmy się z bardzo pozytywnym odbiorem ze strony uczestników. Nawet tych niepijących piw. Dla nas piwoszy było to ciekawe doznanie.

Kontakt

Napisz do nas

Zadzwoń: 507 045 450

lub napisz: [email protected]
W sprawach związanych z marketingiem prosimy o kontakt na adres: [email protected]

Tu powstaje

Browar Jastrzębie

ul. 11 Listopada 2
44-330 Jastrzębie-Zdrój